Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ محمدرضا دیانی مدیرعامل گروه توسعه انتخاب در نشست خبری روز دوشنبه با اصحاب رسانه، گفت: امروز در بهترین حالت فروش نفت کشور سال گذشته نزدیک به ۳۶ میلیارد دلار بوده است. در حال حاضر حتی اگر بتوانیم ۳۶ میلیارد دلار که ظرفیت تولید نفت کشور است را بفروشیم، باز هم مشکلات اقتصادی کشور  و مشکلات نخبگانی که امروز از کشور خارج شده‌اند حل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: طبق آمار، طی سه سال گذشته مهاجرت نخبگان دو برابر شده است. این خلا با فروش نفت قطعا قابل جبران نخواهد بود. تفکر جامعه باید به سمت حمایت از صنایع پیشران برود. اگر  تفکر جامعه اینگونه نشود، حتی اگر ده‌ها دولت نیز عوض شود و بتوانیم میلیاردها دلار نفت بفروشیم،  باز هم مشکلاتمان حل نخواهد شد. 

دیانی در ادامه بیان کرد: کشور ترکیه در حوزه تولید لوازم خانگی در سال گذشته معادل ۴۵ میلیارد دلار، یعنی دو برابر فروش نفت ما بوده است.مسولان و تولیدکنندگان ما باید روند رشد ترکیه را بررسی کنند که چطور به این جایگاه رسیده است و بتوانیم الگوبرداری کنیم. 

وی ادامه داد: براساس آماری که موسسه GFK که یک موسسه آلمانی است و فعال در حوزه مارکتینگ است، سهم شرکت‌های سامسونگ و ال جی در بازار ایران در سال ۲۰۱۷ در محصول یخچال ۸۲ و ۸۳ درصد، در لباسشویی ۸۸.۵ درصد و در تلویزیون ۸۷ درصد بوده است. چرا آن زمان هیچکس به انحصار این شرکت‌ها اعتراض نکرد؟ سهم اسنوا و انتخاب الکترونیک از بازار لوازم خانگی ۲۵درصد است، چطور می‌شود که سهم ۲۵درصدی ما انحصار تلقی  می‌شود و هجمه‌های سنگینی علیه  ما شکل می‌گیرد؟

دیانی تاکید کرد: شرکت‌های سامسونگ و ال جی، خود کشور ما را ترک کردند ودر حال حاضر هم خودشان نمی‌خواهند مجددا به بازار کشور ما برگردند.این دو برند بعد از تحریم‎ها، زمانی که تولیدکنندگان داخلی نیاز به قطعه و خدمات داشتند، یکدفعه بازار را خالی کردند و در چنین شرایطی تولیدکنندگان داخلی بودند که توانستند این خلا را پر کنند.  

رییس انجمن صنفی صنایع لوازم خانگی اظهار داشت: در حال حاضر هر کسی که مجوز تولید لوازم خانگی بخواهد می‌تواند ظرف ۴۸ ساعت این مجوز را بگیرد و طی یک هفته کارت بازرگانی بگیرد و اقدام به تولید کند. براساس امار منتشر شده از سوی آژانس انرژی، ایران ۲۹.۷ میلیارد دلار یارانه انرژی می‌دهد اما از این رقم چه میزان به صنعت لوازم خانگی رسیده است؟ 

وی به افزایش قیمت مواد اولیه اشاره کرد و گفت: قیمت ورق فولادی که از فولاد مبارکه در بورس می‌خریم از قیمت بازار آزاد بیشتر است و اگر همین ورق را وارد کنیم ۵ تا ۸ درصد ارزان‌تر تمام می‌شود. همچنین صنایع پلیمری کشور محصول خود را به نرخ روز ارز در بورس عرضه می‌کنند. بنابراین در هیچ حوزه‌ای برای فعالان این صنعت رانتی وجود نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته که به علت تحریم، واردات لوازم خانگی ممنوع شد شاهد افزایش تولید و اشتغال در صنعت لوازم خانگی بودیم اما  امروز جریانی پیش آمده که تولید ، صنعت و کارآفرین را محکوم می‌کنند. 

دیانی با اشاره به حضور کالاهای خارجی در بازار تصریح کرد: در حال حاضر که واردات محصولات خارجی ممنوع است، سهم ال جی در بازار تلویزیون ایران ۱۶، سامسونگ ۱۷ و سهم سونی ۸ درصد است. قبلا کالای پیله‌وری به صورت تکی وارد کشور می‌شد اما قانونی را مصوب کردند که بر اساس آن، پیله وری تجمیعی شد. بنابراین واردکنندگان با خرید کارت پیله‌وری مرزنشینان اقدام به واردات می‌کنند.

رییس انجمن صنفی صنایع لوازم خانگی بیان کرد: دولت اگر واردات لوازم خانگی را ممنوع کرد صرفا برای کاهش مصرف ارز بود. مافیای واردات که امروز منافع خود را در خطر می‌بیند، شروع به جریان‌سازی علیه جریان صنعتی کشور کرده و سعی می‌کنند که صنایع موفق را زمین بزنند.

وی خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته سرمایه‌گذاری‌های زیادی در صنعت لوازم خانگی انجام شده است. علت نامه‌نگاری ما با رهبری، نگرانی‌مان در مورد امنیت سرمایه‌ سرمایه‌گذاران بوده است. کسانی که در این صنعت سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اگر ناگهان با درهای باز مواجه می‌شوند، ورشکست می‌شوند. کره‌ای ها قصد داشتند پول‌های مسدود شده ایران را با لوازم خانگی تهاتر کنند آنهم در شرایطی که کشور نیاز شدید به ارز دارد.

دیانی تاکید کرد: ما نمی‌خواهیم واردات لوازم خانگی به طور کلی ممنوع شود بلکه برای یک مدت ۵ ساله واردات در این حوزه با‌ برنامه و هدفمند کنترل شود و در همین حین نیز سطح استاندارد کیفی ملی ما نیز افزایش یابد و انجمن‌های مصرف‌کنندگان وارد عمل شوند. ما معتقد هستیم که ورود کالاهای خارجی باید با استراتژی و هدفمند باشد.

مدیر عامل گروه توسعه سرمایه گذاری اسنوا گفت: کیفیت لوازم خانگی اسنوا ملموس نشده است اما در یک طرح تحقیقاتی بالای ۹۰ درصد شاهد رضایت مردم از کیفیت این شرکت بودیم.

دیانی میزان ارزآوری صادرات لوازم خانگی در یکسال گذشته را  ۱۵ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: ما به سمت توسعه صادرات قطعات و صادرات پلیمر به کشورهای سوئد و انگلیس رفتیم تا وابستگی ارزی کشور را قطع کنیم و در این حوزه خودکفا شویم. حدود ۵۰ درصد از قطعات بکار رفته در ساخت محصولات این کارخانه تولید ایران است.

مدیرعامل گروه توسعه انتخاب در پاسخ به اقتصادآنلاین در خصوص افزایش قاچاق با ممنوعیت واردات و کاهش نرخ ارز، گفت: قاچاقی که الان در کشور وجود دارد تحت عنوان پیله‌وری شکل قانونی به آن داده‌اند. بخشی از قاچاقی که وارد می‌شود، قاچاق دوسر است یعنی نرخ ارز برای کالای یارانه‌ای مثل سوخت که از کشور خارج می‌شود را باید به صورت ریال وارد کشور کنند؛ بهترین روشی که می‌توانند پول را شست‌وشو دهند این است که کالا به کشور بفرستند. گر بحث یارانه‌های که به برخی کالاها داده می‌شود، قطعا بسیاری از مشکلات و مسائل حل می‌شود. 

وی تاکید کرد: اینکه نرخ ارز قاچاقچی از نرخ ارز پایین‌تر است، برای این است که جریان پولشویی برقرار است و بهترین کالایی که می‌توانند با آن پولشویی رو انجام دهند، لوازم خانگی است.

دیانی تصریح کرد: مسیر محدودیت را از نظر هیچکس خوب نیست اما کسانی که طرفدار اقتصاد آزاد هستند باید بدانند که اقتصاد آزاد، یک ارتباط دو طرفه است. اقتصاد آزاد این است که تولید کننده ایرانی هم بتواند با بانک‌های دنیا کار کند نه اینکه سه مرحله بارنامه را جابه جا کند تا بتواند کالایی را به خارج بفرستد. کشورهای دیگر به خاطر شرایط تحریم به ما قطعه و تجهیزات نمی‌دهند تا بتوانم تولید کنم یا کالایی که تولید می‌کنیم را نمی‌توانیم با برند ایرانی بفروش برسانیم. 

به گفته رییس انجمن صنفی صنایع لوازم خانگی؛ تصورم این است که دوستانی که طرفدار اقتصاد آزاد هستند یا به موضوعات خیلی توجهی نمی‌کنند یا قصدشان این است که به نظام فشار آورند تا تحریم‌ها برداشته شود. این گروه بیشتر حرفشان سیاسی است و ما نمی خواهیم وارد جریانات سیاسی شویم. 

دیانی در پایان صحبت‎‌های خود خبر خوشی را به مصرف کننده نهایی داد و گفت: امروز نوبت به اطمینان دادن صنعت به مردم رسیده است.  همان‌طور که مردم به ما، صنعت و تولید داخل اعتماد کردند، الان هم نوبت صنعت است که جواب این اعتماد را بدهد. لذا ما تصمیم گرفتیم که به مردم فقط محصول نفروشیم بلکه تعهد به آنها بفروشیم.  امروز برای اولین بار برنامه ای را که ماه‌ها است روی آن کار کرده‌ایم را رونمایی میکنیم که یک قرار داد تعهد و اطمینان به مشتری است. بند اول این قرارداد این است که از امروز هرکس هرکالایی از برندهای گروه انتخاب خرید کند، تا یک ماه بدون قید و شرط و به هردلیلی می‌تواند کالا را پس دهد و پول خود را پس بگیرد. نکته دوم این است که اگر طی سه ماه محصولی از محصولات ما خراب شد، حق تعویض رایگان وجود دارد. همچنین گارانتی ما روی بسیاری از محصولات اصلی تا ۱۲۴ماه است  و همچنین پشتیبانی مادام العمر محصولات برای مصرف کنندگان قدیمی و جدید داریم.

پربیننده ترین همه‌ پرسی از خریداران پوشاک در مورد انتخاب پوشاک ایرانی و خارجی / مردم چقدر کالای ایرانی را ترجیح می‌ دهند؟ دوئل تولیدکنندگان با قاچاقچیان در بازار پوشاک / سیاست‌ های اشتباه دولت چطور زمین بازی را تغیر داد؟ امیرسامان اسفندیاری با اکثریت آراء حائز رتبه دوم هیات رییسه سندیکا تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران شد واکنش‌‌ها به طرح «جرم انگاری وارد نکردن ارز حاصل از صادرات» واردات بیش از ۹۲میلیون دز واکسن کرونا به کشور

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اسنوا میلیارد دلار لوازم خانگی اقتصاد آزاد حال حاضر سال گذشته پیله وری نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۲۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • پروژه‌های فعال مسکن ملی کشور از مرز ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد گذشت
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه